2024. április 13.

„A világűr felfedezése” - planetáriumi előadás

Az emberek mindig vágytak a Földön kívüli világ és más égitestek elérésére. Ezt a kalandot az űrhajózás megindulása tette lehetővé. Az előadás során a fontosabb eseményeket, kiemelkedő emberi és gépi teljesítményeket ismerheti meg a látogató. Részesei lehetnek Gagarin és az űrsikló fellövésének, az űrsétának, a Holdra szállásnak, valamint betekintést nyerhetnek a Nemzetközi Űrállomás fedélzetére ott készült panorámafelvételek segítségével.

Az előadás 50 perces, 8 éves kortól ajánlott.

BETELT! „Mesék a csillagokról” - planetáriumi előadás

Az előadó kérdés-felelet formában vezeti rá a kicsiket az általuk tapasztaltak alapján az égbolt látványával, jelenségeivel kapcsolatos tudnivalókra és azok magyarázatára. 
Sorra veszik a fényjelenségeket, az égbolt, a szivárvány és a csillagok színeit. 
Az előadás a legfontosabb csillagképeket is bemutatja, hozzájuk fűződő mesékkel, mondákkal. Az égitestek közül különös hangsúlyt kap a Nap és a Hold – a két legismertebb és legfontosabb égitest.

Az előadás 35 perces, óvodás és kisiskolás korosztálynak ajánlott.

BETELT! Évindító gyalogtúra Óbánya-Kisújbánya

2023. 04. 13-án gyalogtúrára várjuk PTE munkatársaink és családtagjaik jelentkezését.

A túra Óbányáról indul, a falu után a völgy mélyén, a patak partján gyönyörű természeti környezetben halad Kisújbányáig, majd vissza ugyanezen az útvonalon Óbányára.

A túra végén lehetőség lesz egyéni finanszírozás mellett sült pisztráng elfogyasztására az Óbányai Jéhn kocsmában (az igényeket a regisztrációt követően gyűjtjük össze).

Túra táv: 7km

Utazás: