Az Etyek–Budai borvidék az Észak-dunántúli borrégió legkeletibb, a Buda, Etyek és a Velencei-tó környéki szőlőket felölelő része. Akárcsak a régió többi borvidékén, itt is szinte kizárólag fehérborokat termelnek, jellemzően reduktív technológiával.Etyek környékének adottságai szinte megegyeznek Champagne-éval azzal a különbséggel, hogy itt nincs fagyveszély, s hosszú idők óta nem volt jégverés sem. A viszonylag szeles, kevés csapadékkal és bőséges napsütéssel jellemezhető klíma, valamint a löszös, mészköves talaj karakteres, savas borok készítésére rendelték a területet.
Az etyeki bort – felfedezve annak kiváló tulajdonságait pezsgő készítéséhez – a századforduló után szinte kizárólagosan Törley József budafoki pezsgőgyára vásárolta fel.
Az 1980-as évek telepítéseinek, illetve a fajtaváltásnak köszönhetően elindult a minőségi bortermelés. Etyek és környékének jellemző szőlőfajtái a Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Szürkebarát, Királyleányka, Olaszrizling, Rajnai rizling, Zöldveltelini, Pinot Blanc, Cserszegi fűszeres.
Fedezzük fel együtt a borvidék telt, elegáns borait!
A rendezvény PTE dolgozók és családtagjaik részére ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. (A Neptun/EHA kód és az ahhoz tartozó jelszó megadása után elérhető a regisztrációs felület, az oldal jobb felső sarkában található login gombra kattintva.) Kiemelten kérjük, ha részvételi szándékuktól elállnának, úgy regisztrációjukat törölni szíveskedjenek, a visszaigazoló e-mailben található törlés linkre kattintás után! Visszaigazoló levél hiányában pedig a csalad@pte.hu e-mail címen jelezzék lemondásukat. Ezáltal biztosíthatjuk további munkatársak és családtagjaik részére a felszabaduló helyeket!
A regisztrációs felület 2022. ......... lesz elérhető!