A pezsgő a különleges alkalmak itala, az ünnepek megkoronázója. Felfedezése elválaszthatatlanul Dom Pierre Pérignon hautvillier-i bencés apátság szerzetesének nevéhez fűződik. Ő volt az első, aki a borok palackozását vastag falú üvegekben végezte, parafával és dróthuzallal zárta le őket. A pincében történő érlelésnek köszönhetően a nedű lassan szénsavval telítődött és kellemes aromát nyert.
A buborékos italok varázslatos világába avat be Faragó Anna, a PTE Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet munkatársa. Kiváló hazai és külföldi pincészetek jobbnál jobb buborékos italaiból kóstolhatunk a könnyed, frissítő habzóbortól egészen az elegáns champagne-ig.
A rendezvény PTE dolgozók és családtagjaik részére ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. (A Neptun/EHA kód és az ahhoz tartozó jelszó megadása után elérhető a regisztrációs felület, az oldal jobb felső sarkában található login gombra kattintva.) Kiemelten kérjük, ha részvételi szándékuktól elállnának, úgy regisztrációjukat törölni szíveskedjenek, a visszaigazoló e-mailben található törlés linkre kattintás után! Visszaigazoló levél hiányában pedig a csalad@pte.hu e-mail címen jelezzék lemondásukat. Ezáltal biztosíthatjuk további munkatársak és családtagjaik részére a felszabaduló helyeket! Javasoljuk a pte-s e-mail cím használatát, mert kizárólag ebben az esetben tudjuk garantálni a visszajelzést a jelentkezés sikerességéről.
A regisztrációs felület november 28. /hétfő/ 08:00 órától lesz elérhető.